Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sri Lanka are un nou președinte! Ranil Wickremesinghe a obținut 134 de voturi în Parlament

Agerpres.ro
Sri Lanka protest

Preşedintele interimar din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, a fost ales miercuri de parlament preşedinte al acestei ţări, informează AFP şi Reuters, scrie AGERPRES.

Ranil Wickremesinghe, care îi succede lui Gotabaya Rajapaksa, care a demisionat săptămâna trecută după ce a părăsit ţara, va fi preşedinte până în 2024. El a obţinut 134 de voturi, faţă de 82 de voturi ale principalului său adversar, Dullas Alahapperuma, şi doar trei obţinute de candidatul stângii, Anura Dissanayake.

Wickremesinghe, care a fost premier de şase ori, a fost susţinut pentru această funcţie de partidul preşedintelui demisionar Gotabaya Rajapaksa.

Liderul opoziţiei din Sri Lanka, Sajith Premadasa, şi-a retras marţi candidatura, pentru a-l susţine pe Dullas Alahapperuma.

Sri Lanka, ţară cu circa 22 de milioane de locuitori, este în prezent lovită de cea mai gravă criză economică din ultimele decenii, cu penurii drastice de combustibili. Protestele au scăzut în intensitate după ce Rajapaksa a fugit din ţară şi a demisionat, însă circa 500 de oameni continuă să ocupe zone din palatul prezidenţial, după ce acesta a fost luat cu asalt de demonstranţi, în punctul culminant al revoltelor populare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.