Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI nu inspiră 'teamă' în Parlament: parlamentarii de la Buget, glume pe seama ofițerilor acoperiți

Meritocratia
SRI

Bugetul SRI a fost adoptat în Comisiile de Buget Finanțe într-o atmosferă destinsă. Nu a existat niciun amendament, iar parlamentarii s-au întrecut în laude la adresa Serviciului și în glume despre ofițerii acoperiți.

Din partea SRI a prezentat bugetul adjunctul directorului SRI, George Voinescu, cel care a atras atenția că în 2018 încep pregătirile pentru ca România să preia președinția Uniunii Europene și în acest scop este nevoie de un buget crescut al SRI, față de anul 2017.

El a explicat că 75% din cheltuielile Serviciului sunt cu personalul și a precizat că orice reducere a bugetului va afecta direct resursa umană.

”Orice reducere bugetară se va resimți exclusiv în zona operațională a Serviciului.

SRI ar putea solicita fonduri suplimentare la rectificarea bugetară, în funcție de cheltuielile cu fondurile europene sau dacă vom iniția noi proiecte pe fonduri europene”, a precizat Voinescu.

Parlamentarii au înțeles rapid mesajul venit din partea SRI și nu au redus bugetul instituției.

Președintele Comsiei de Buget din Senat, Eugen Teodorovici, a avut și critici la adresa SRI.

”Domnule general sau domnule adjunct, nu știu exact cum să mă adresez, nu sunt familirizat”, a spus Teodorovici, care a fost imediat completat de către un alt parlamentar: ”Adresează-te așa cum i te adresezi în particular, la birou”, afirmație care a stârnit hohote de râs în sală.

Această glumă a dat naștere unui val de apropouri ale parlamentarilor, în care fiecare sugera că celălalt ar fi ofițer acoperit.

Totuși, Teodorovici le-a transmis celor de la SRI un mesaj destul de dur. Teodorovici a explicat că SRI a jucat un rol important în numirea anumitor oameni în funcții cheie, fie și numai prin faptul că li s-a un raport despre persoana respectivă și de multe ori au ajuns oameni care nu aveau ce căuta acolo.

Pe lângă critici, parlamentarii s-au ținut și de glume. Președintele de ședință, Viorel Ștefan, le-a spus parlamentarilor, înainte de votul final pe buget: ”Ei, hai să vedem acum cine are curaj să voteze împotrivă?”. Nimeni cu a avut acest curaj, bugetul SRI trecând cu 31 de voturi pentru și 3 abțineri.

La final, senatorul PNL, Carmen Hărău le-a transmis celor de la SRI un alt mesaj. ”Predecesorul dumneavoastră ne spunea mereu, la final, că este în permanență alături de noi”, a spus Hărău, o afirmație care a stârnit amuzamentul tuturor parlamentarilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.