Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI, precizări despre teza de doctorat a generalului Dumbravă. Academia Naţională de Informaţii analizează posibilul plagiat

Dumitru Dumbravă

Serviciul Român de Informaţii reacţionează la acuzaţiile de plagiat cu privire la teza de doctorat a generalului (r) Dumitru Dumbravă. Într-un răspuns oficial, Sectorul Relaţii cu Cetăţenii precizează că Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" analizează acuzaţiile lansate de jurnalista Emilia Şercan.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii devoalează totul: Cum ‘identifică’ analgezicele durerea

"Ca urmare la memoriul dumneavoastra adresat Serviciului Roman de Informatii si inregistrat la Sectorul Relatii cu Cetatenii cu nr. 46.751 din 31.07.2018, va comunicam faptul ca aspectele mentionate de dumneavoastra au fost analizate prin prisma competentelor ce revin institutiei noastre, context in care va comunicam ca suspiciunea de plagiat asupra tezei de doctorat a domnului Dumitru Dumbrava face obiectul analizei la nivelul Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul" conform prevederilor Ordinului MEN nr. 3482/2016 privind aprobarea Regulamentului de Organizare si Functionare al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, Anexa 2 - Solutionarea sesizarilor cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat", se arată în răspunsul SRI, semnat "Şeful Sectorului", fără nume.

Pe 23 iulie 2018, jurnalista de investigații Emilia Șercan făcea o dezvăluire care cutremura SRI: Generalul Dumitru Dumbravă, secretarul general al Serviciului Român de Informații (SRI), a plagiat aproape integral teza de doctorat pe care a susținut-o în 2012 la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV). „Tema lucrării nu are legătură cu dreptul, domeniul în care Dumbravă s-a specializat și în care și-a derulat cariera, ci se referă la securitatea cibernetică. Aproape în întregime, teza de doctorat cu titlul "Aspecte cu relevanță privind securitatea în spațiul cibernetic"este plagiată din diferite surse online: din rezumatul unei alte teze de doctorat, dintr-o lucrare de masterat, una de licență, chiar și dintr-un discurs al fostului ministru Relu Fenechiu. Cele câteva pagini neplagiate, precum şi anexele provin, cel mai probabil, din materiale interne ale SRI”, scria Șercan pentru PressOne.

Pe 27 august 2018, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a generalului Dumitru Dumbravă. Acesta nu a fost avansat în grad la trecerea în rezervă, aşa cum s-a întâmplat în alte cazuri, iar SRI nu a oferit explicaţii despre motivul trecerii în rezervă.

CITEȘTE ȘI: Carbohidraţii care TE AJUTĂ în procesul de slăbire .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.