Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRS acuzat de minciună cu repetiție. Victor Ponta și Gabriel Oprea dezmint informațiile lansate de el

03-rosca-stanescu-senator-23
Fostul jurnalist, actual politician, a lansat iar informația potrivit căreia căderea Guvernului Ungureanu a fost pusă la cale în Dubai de Ponta, Ghiță, Maior, Oprea, deși încă din 2013 se dovedise că era vorba de o dezinformare. Victor Ponta și Gabriel Oprea au răspuns dezinformării lui SRS, în declarații acordate EVZ.RO.

UPDATE. Prim-ministrul Victor Ponta și vice prim-ministrul Gabriel Oprea au declarat pentru EVZ că nu au fost în Dubai, dezmințind informațiile lansate de Roșca Stănescu.

”Nu am fost niciodată în Dubai cu Maior sau Oprea. Am fost cu soția, copiii și familia Ghita în Dubai pentru Revelionul 2010-2011! ( ceea ce este cunoscut de atunci). Dezinformarile si scenariile lui SRS l-au influentat foarte des și negativ pe Crin Antonescu contra mea și a USL”, a declarat Victor Ponta pentru EVZ.

”Nu am fost niciodată în Dubai”, a răspuns Gabriel Oprea.

Jurnaliștii Dan Andronic și Mircea Marian au reacționat pe Facebook, atrăgând atenția asupra faptului că informațiile lui Roșca Stănescu au fost dezmințite încă din 2013 de purtătorul de cuvânt al SRI care a intervenit în direct în emisiunea lui Robert Turcescu.

Dan Andronic: Mizeria e veche

”Sorin Roșca Stănescu a aruncat una din "BOMBELE URÂT MIROSITOARE" cu care ne-a obișnuit: Căderea guvernului Ungureanu a fost pusă la cale în Dubai de Ponta, Ghiță, Maior, Oprea. Câțiva colegi, ziariști cu credibilitate au preluat această dezinformare fără să facă o minimă verificare. Pentru că mizeria e veche, a fost dată de cel puțin trei ori în ultimii ani, dezmințită de fiecare dată. O mai facem încă o dată, pentru a curăța mizeriile tip SRS. Bine că a scăpat Crin de el!”, spune Dan Andronic pe pagina de Facebook.

Jurnalistul Mircea Marian a comentat și el pe contul de Facebook dezinformarea făcută de Roșca Stănescu: ”Dezinformarea lansată de Sorin Roșca Stănescu este veche, de circa un an, și a fost dezmintiță de purtătorul de cuvânt al SRI, într-o intervenție la postul B1”. Silviu Sergiu, redactor-șed adjunct ”Evenimentul zilei” a comentat și el pe tema informației false care a fost rostogolită iar de Roșca Stănescu: ”S-a lămurit povestea. Încă o minciună a lui SRS. Cased closed: SRS bate câmpii”.

Purtătorul de cuvânt al SRI: Domnul George Marior nu a fost în Dubai

În 8 octombrie 2013 informația falsă lansată de Sorin Roșca Stănescu fusese preluată de jurnalistul Sabin Orcan care se afla în emisiunea lui Robert Turcescu, de pe postul B1 TV. Câteva minute mai târziu a intrat în direct purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, care a lămurit lucrurile.  ”Ideea este că domnul director George Maior nu a fost - şi vreau să fac această precizare în numele domnului director Maior. Nu ştiu de unde are domnul Orcan această informaţie. Dar pot să vă spun oficial că domnul George Maior nu a fost cu domnul Ponta, nici cu domnul Ghiţă, nici împreună, nici separat, în Dubai, aşa cum s-a afirmat în emisiunea dumneavoastră”, a spus Sava (vezi transcrierea exactă a intervenției lui Sorin Sava la finalul articolului)

”Cuvântul de onoare” al lui SRS

Sâmbătă, Sorin Roșca Stănescu a lansat din nou informația falsă în comentariul”Scaunul ejectabil”, scris pe proptiul blog și preluat de mai multe cateva site-uri de știri.

”Garantez in fata opinie publice, sub cuvant de onoare, ca, de exemplu, Victor Ponta a omis sa-si informeaze tovarasul de drum politic asupra unei miscari extrem de interesante, caracterizata prin inteligenta cinica, adica prin perversitate. Iata un exemplu! ExempluDubaiCrin Antonescu nu a fost informat ca, intr-un asa-zis concediu la Dubai, petrecut in Atlantis Hotel, Victor Ponta si-a ales cativa tovarasi de petrecere. Controversatul Ioan Rus. Gabriel Oprea, presedintele unui partidulet de stransura, pregatit sa il tradeze pe Basescu si sa dezerteze intr-o tabara care se anunta castigatoare. George Maior, seful puternicului Serviciu de Informatii, care se jura ca sta cat se poate de departe de politica pentru a nu implica serviciul si, in loialitatea caruia crede inca si astazi presedintele Traian BasescuSebastian Ghita, zis Sebi, converva a Serviciului Roman de Informatii in domeniul firmelor acoperite IT, prieten la catarama cu Victor Ponta, ulterior ajuns deputat, emitenta cenusie a Guvernului PSD si subiect al unor plangeri penale pentru amenitare si santaj. Si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, ominiprezentul tata socru, domnul Ilie Sarbu, astazi seful Grupului parlamentar PSD din Senat”, a scris SRS.

Transcrierea discuției din emisiunea lui Robert Turcescu:

Robert Turcescu: Purtătorul de cuvânt al SRI, domnul Sorin Sava e la telefon.  Bună seara, domnule Sava!

Sorin Sava: Bună seara, domnule Turcescu, dumneavoastră şi invitaţilor dumneavoastră.

Robert Turcescu: Înţeleg că aveţi un punct de vedere în legătură cu declaraţia făcută de colegul meu, Sabin Orcan, cum că domnul Maior a fost în concediu cu Ponta şi cu Ghiţă în Dubai.

Sorin Sava: Da, sigur. Aş vrea să fiu foarte scurt, aş vrea să nu întrerup discuţia foarte interesantă pe care o aveţi în platou.

Robert Turcescu: Vă rog.

Sorin Sava: Ideea este că domnul director George Maior nu a fost – şi vreau să fac această precizare în numele domnului director Maior. Nu ştiu de unde are domnul Orcan această informaţie. Dar pot să vă spun oficial că domnul George Maior nu a fost... cu domnul Ponta, nici cu domnul Ghiţă, nici împreună, nici separat, în Dubai, aşa cum s-a afirmat în emisiunea dumneavoastră.

Silviu Sergiu: Dar cu cine a fost domnul Maior? Spuneţi-ne cu cine a fost.

Robert Turcescu: Aţi zis în concedii nu ştiu ce. Au fost în concedii împreună?

Sorin Sava: Nu, domnule.

Sabin Orcan: Niciodată.

Sorin Sava: Nu, domnule. Categoric vă spun.

Robert Turcescu: Bun. Mulţumit, Sabin?

Sabin Orcan: Da, da.

Robert Turcescu: Păi, zi ceva acum!

Sabin Orcan: Da, sunt mulţumit. Robert Turcescu: Că tu ai făcut afirmaţia.

Sabin Orcan: Da-s mulţumit. Deci, s-a demontat această afirmaţie. Deci, naşul şi finul nu merg niciodată în concediu împreună. Am înţeles, e foarte simplu.

Sorin Sava: Da. Şi aş aprecia, domnule Orcan, că dumneavoastră aveţi numărul meu de telefon, dacă doriţi precizări legate de activitatea domnului Maior, vă rog să mă sunaţi că ştiţi foarte bine că răspund la telefon. Sabin Orcan: Da.

Robert Turcescu: Deci, Orcan are numărul dumneavoastră de telefon. Eu nu-l am. Am înţeles, bun. Mulţumesc, domnule Sava, pentru această precizare. Nu, e bine, facem precizările, că ne mai aprindem aşa în discuţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.