Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stabilitatea Africii de Vest-discutată de secretarul general al MAE Cosmin Dinescu şi omologul său din Republica Ghana

MAE

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Cosmin Dinescu, a avut vineri, o întrevedere cu omologul său din Republica Ghana, Albert F. Yankey, în cadrul vizitei pe care oficialul român o desfăşoară la Accra. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres, Cosmin Dinescu a evocat, în acest context, dorinţa ţării noastre de a aprofunda relaţiile cu partenerii din Africa, "un loc important între aceştia ocupându-l Republica Ghana, prezentând domeniile în care România poate oferi expertiză: educaţie, agricultură sau sistemul medical de urgenţă".

A fost abordată, de asemenea, cooperarea dintre cele două state la nivel multilateral, în cadrul forurilor internaţionale, fiind evocată dorinţa de aprofundare a colaborării şi în cadrul acestui segment. La finalul întrevederii, demnitarul român s-a referit la dimensiunea regională, subliniind importanţa Republicii Ghana pentru stabilitatea Africii de Vest, şi evocând, în acelaşi timp, importanţa summit-ului Uniunea Africană - Uniunea Europeană, care va avea loc la Abidjan, Côte d'Ivoire, pe 29 şi 30 noiembrie.

Cu ocazia vizitei, secretarul general Cosmin Dinescu avut o întâlnire cu Mark Badu-Aboaye, CEO al Camerei de Comerţ şi Industrie al Republicii Ghana, ocazie cu care au fost analizate posibilităţile de cooperare economică şi au fost prezentate oportunităţile de afaceri din Ghana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.