Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stadionul Ion Oblemenco a fost inaugurat cu un spectacol şi cu amicalul dintre echipa primăriei, CSU Craiova şi Slavia Praga

captura TVR
inaugurare Ion Oblemenco

Meciul amical CSU Craiova - Slavia Praga a început, vineri seară, pe noul Stadion Ion Oblemenco, în prezenţa a aproximativ 30.000 de spectatori, aceasta fiind partida care inaugurează noua arenă.

Înaintea meciului a avut loc un spectacol de lumini, lasere şi artificii. Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, şi fostul fotbalist Gică Craioveanu, au interpetat îmnul Universităţii Craiova, "Oltenia, Eterna Terra Nova", iar o fanafară a intonat imnul naţional al României. Fanii de la peluza nord au afişat o coregrafie dedicată fostului jucător al Universităţii Craiova Ion Oblemenco, numit de ei "Dumnezeul oltenilor".

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a încheiat, marţi, în mod oficial procesul de recepţie la terminarea lucrărilor de reconstrucţie a Stadionului Ion Oblemenco din Craiova. Vechea arenă a fost demolată la finalul anului 2014. Noul stadion are o capacitate de aproape 31.000 de locuri, valoarea lucrărilor de reconstrucţie fiind de 240 de milioane de lei. În perioada lucrărilor, echipa din Liga I a jucat meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Extensiv din Craiova şi pe Stadionul Muncipal din Drobeta Turnu Severin.

CSU Craiova va disputa primul meci oficial pe noul stadion, la 18 noiembrie, cu Juventus Bucureşti, în etapa a XVIII-a a Ligii I, conform news.ro.

La eveniment au fost prezenți și vicepremierul Paul Stănescu și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, fost primar al municipiului Craiova, care a declarat că realizarea stadionului este "un vis împlinit".

Lia Olguța Vasilescu a mai spus că noul stadion este cea mai importantă investiție din municipiul Craiova din ultimii 50 de ani, conform Agerpres. Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, a afirmat că stadionul reprezintă o investiție importantă nu doar pentru Craiova, ci și pentru întreaga regiune și chiar pentru întreaga țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.