Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stadionul Maracana va purta numele întreg al lui Pele

https://ro.m.wikipedia.org/
stadion maracana

Legislativul statului Rio de Janeiro a votat miercuri pentru schimbarea numelui Stadionului Maracana în Stadionul Edson Arantes do Nascimento - Rei Pele, informează BBC Sports.

Edson Arantes do Nascimento este numele complet al octagenarului fost fotbalist brazilian, în timp ce Rei înseamnă rege în limba portugheză.

Citește și: Medicul Virgil Musta: ‘Există riscul ca tulpina noastră să sufere mutații genetice. Situația nu este foarte bună, trebuie să luăm măsuri rapide’

Guvernatorul de stat din Rio de Janeiro trebuie să aprobe schimbarea numelui înainte ca acesta să devină oficial, scrie mediafax.ro.

Pele, care a câștigat trei Cupe Mondiale ca jucător pentru Brazilia, a înscris cel de-al 1.000-lea gol pe acest stadion în 1969, împotriva lui Vasco da Gama, pe când juca pentru Santos.

Citește și: Judecătorul Adriana Stoicescu: Ne-am lăsat călcați în picioare pentru o brânză topită și o sticlă de cola. Ne-am lăsat jefuiți doar pentru a fura puțin și noi, pe lângă ei

Maracana a găzduit finala Cupei Mondiale din 1950 și 2014, precum și ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2016.

Se susține și azi că peste 200.000 de suporteri ar fi fost prezenți pe acest stadion pentru a vedea Brazilia fiind învinsă de Uruguay, în finala din 1950, deși capacitatea sa actuală este de 78.838 de locuri.

Citește și: Florin Cîțu, despre o eventuală demitere a lui Vlad Voiculescu la cererea lui Klaus Iohannis și a PNL: ‘Evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare’

Stadionul a fost numit după Mario Filho, un jurnalist brazilian care a făcut lobby pentru construcția sa în anii 1940, dar a fost cunoscut sub numele de Maracana, după zona în care se află.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.