Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stadiul proiectelor gestionate de MDRAP, prezentat primarilor de comune

Inquam Photos / Octav Ganea
paul stanescu

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a participat astăzi, 19 februarie, la lucrările celei de-a XXI-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), cu caracter jubiliar.

Cu această ocazie, viceprim-ministrul Paul Stănescu a prezentat stadiul unor proiecte derulate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), între care Codul Administrativ al României, precizând că proiectul acestuia a fost depus la Parlament în luna decembrie și se aşteaptă ca Parlamentul să-l dezbată și să-l adopte în prima sesiune parlamentară din acest an.

De asemenea, ministrul dezvoltării a vorbit despre Codul finanțelor publice locale, un alt proiect la elaborarea căruia o contribuție importantă au avut-o reprezentanţii autorităţilor publice locale: „Și cu acest proiect suntem într-o fază avansată, mai avem câteva aspecte de clarificat cu Ministerul Finanțelor Publice și sperăm ca în luna aprilie să-l înaintăm spre adoptare Parlamentului României.”

Potrivit unui comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO, în ceea ce privește echilibrarea bugetelor locale, prin Legea bugetului de stat nr. 2/2018, conform Programului de Guvernare, s-a instituit un sistem care să ducă la asigurarea unei finanțări de 750 lei/locuitor pentru fiecare comună, oraș sau municipiu din România. Ministerul Finanţelor Publice va analiza structura excedentului la 31.12.2017. „În acest context, până la finalizarea analizei respective, am promovat un proiect de ordonanță de urgență prin care să permitem autorităților locale utilizarea excedentului și pentru cheltuielile cu personalul, cheltuielile cu corecțiile financiare aferente proiectelor, cheltuielile cu sentințele civile definitive, precum și pentru plata arieratelor”, a menţionat ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Totodată, Programul Național de Dezvoltare Locală, aflat acum în etapa a II-a, s-a dovedit un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează deja rezultate la nivelul autorităților publice locale: „În maximum 3 săptămâni, sper să fie semnate toate contractele pe PNDL II”, a precizat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.