Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ştafeta de 4x100 m a Marii Britanii, somată să returneze medaliile de argint cucerite la JO 2020

sportagvalaszto.hu
dopping
Ujah şi colegii săi de echipă Zharnel Hughes, Richard Kilty şi Nethaneel Mitchell-Blake s-au clasat pe locul secund, după Italia, la competiţia din capitala Japoniei, iar în luna februarie a acestui an Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a consfinţit descalificarea lor.

În urma acestei decizii, medaliile de argint vor reveni Canadei, iar cele de bronz vor intra în posesia reprezentanţilor Chinei.

"Cu adevărată tristeţe a trebuit să cerem înapoierea medaliilor şi diplomelor. Îmi pare rău în special pentru cei trei sportivi care au fost afectaţi fără nicio vină a lor. Cu toate acestea, este o decizie a TAS şi trebuie să o respectăm, aşa cum am fost la fel de clari că asta trebuie să se întâmple cu orice naţiune ai căror sportivi au încălcat regulile antidoping", a declarat directorul executiv al BOA, Andy Anson.

Chijindu Ujah a susţinut că nu s-a dopat ''cu bună ştiinţă sau intenţionat", după ce Agenţia Mondială Antidoping l-a suspendat în urma detectării a două substanţe interzise în eşantioanele sale prelevate la Tokyo, cu ocazia finalei la 4x100 m, desfăşurată în august 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.