Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ştafeta flăcării olimpice va fi redusă la trei zile din cauza Covid-19

www.prototech.no
Flacara olimpica

Ştafeta Flăcării olimpice programată înaintea startului JO de iarnă de la Beijing va fi redusă la trei zile, din cauza preocupărilor legate de Covid-19, au anunţat vineri organizatorii chinezi, informează DPA.

Siguranţa are întotdeauna prioritate, a spus directorul adjunct al comitetului Beijing-2022, Xu Zhijun, potrivit agenţiei oficiale de presă Xinhua.

Ştafeta torţei olimpice va începe acum pe 2 februarie şi se va încheia pe 4 februarie, ziua în care are loc ceremonia de deschidere, urmând să acopere toate cele trei locaţii ale Jocurilor, de la Beijing şi din regiunile Yanqing şi Zhangjiakou, aflate în apropierea capitalei chineze.

Aproximativ 1.200 de persoane, cunoscute pentru contribuţiile aduse sportului sau societăţii, urmează să ia parte la ştafetă, ca purtători ai torţei olimpice.

Un număr redus de cazuri de coronavirus, legate de varianta Omicron, s-au înregistrat până în prezent la Beijing, în condiţiile în care China aplică o politică "zero Covid" şi impune o izolare strictă în mari zone metropolitane, pentru a putea controla potenţialele focare.

Sportivii şi celelalte persoane care urmează sosească în China vor rămâne într-o bulă sanitară închisă, cu respectarea protocoalelor sanitare, urmând ca toţi participanţii să fie testaţi în mod frecvent, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.