Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bomba' din raportul Standard & Poor’s: Pensiile vor crește cu 10%

pixabay.com
diverse, economie, monede

Agenţia de rating Standard & Poor’s crede că pensionarii români vor primi din toamnă pensii mai mari cu 10% şi nu cu 40%. S&P precizează că majorarea pensiilor cu 10% va adăuga 1% din PIB la deficitul bugetar în 2021, scrie Mediafax.

Peste cinci milioane de pensionari români ar putea să primească, de la 1 septembrie, o creştere a pensiilor de doar 10%, potrivit agenţiei de rating Standard & Poor’s. Deşi legislaţia le promitea oamenilor pensii mai mari cu 40%, coronavirusul şi agenţiile de rating dau peste cap promisiunile politicienilor, chiar în an electoral.

S&P spune că majorarea pensiilor din sectorul public ar avea un impact semnificativ asupra finanţelor publice. „Pensiile vor creşte cu aproximativ 10%. Asta va adăuga 1% din PIB la deficitul bugetar în 2021”, arată raportul S&P.

Adrian Benţa, consultant fiscal a declarat că „Decizia agenţiei S&P a pornit de la prezumţii care sunt de bun-simţ: o creştere a pensiilor cu un procent de 10% care să nu arunce în aer finanţele publice din România”.

Aurelian Dochia, analist economic a arătat și el că „Toate cifrele care sunt avansate mi se pare că sunt realiste (...). Începem să ne apropiem de nişte orizonturi mai realiste şi în ceea ce priveşte creşterile pensiilor”.

Citește și: Lovitură de teatru în PSD: Frans Timmermans se va implica în campaniile electorale ale partidului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.