Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stânga de la Chișinău vrea alegeri anticipate: 'Vom vota împotriva Guvernului Dorin Recean. Cetățenii vor alegeri'

Parlamentul Republicii Moldova
Parlament Moldova

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor de la Chișinău nu va vota pentru învestirea Guvernului condus de Dorin Recean. Secretarul executiv al PRM Vlad Batrâncea, vicepreședinte al Parlamentului, spune că fracțiunea sa va participa la ședința de învestire a noului Cabinet de Miniștri, însă doar pentru a le aminti cetățenilor eșecurile Guvernului condus de Natalia Gavrilița. Vlad Batrâncea spune că socialiștii și comuniștii nu susțin echipa condusă de Dorin Recean și insistă pe declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, notează IPN.

Parlamentul Republicii Moldova se întrunește astăzi în ședință pentru a oferi vot de încredere Guvernului condus de Dorin Recean. Vlad Batrîncea anunță că fracțiunea PCRM - PSRM nu va oferi vot de încredere noului Executiv și optează pentru schimbarea configurației politice prin organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Vom trece în revistă 18 luni de stare de urgență, vom trece în revistă toate problemele care sunt în țară și, cu siguranță, vom fi foarte vocali. Vom cere alegeri parlamentare anticipate, nu pe motivele anunțate de președintele Maia Sandu luni, ci pentru că cetățenii vor alegeri. Nu credem că această guvernare va furniza rezultate. Vom vota împotrivă, dar vom fi foarte activi și vom spune lucrurilor pe nume în privința deciziilor CSE, în privința miliardelor luate din bani publici, cum s-a majorat bugetul pentru întreținerea Guvernului, Cancelariei de Stat”, a spus Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Vlad Batrîncea spune că opoziția PCRM - PSRM nu a participat la consultările șefului statului cu fracțiunile parlamentare pentru că nu-și dorește să ia parte la procesele de mimare a democrației. Vicepreședintele Parlamentului spune că echipa PSRM va contesta la Curtea Constituțională modul în care Dorin Recean a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

„Noi vom merge la Curtea Constituțională și avem toate șansele să demonstrăm că, a câta oară, Constituția a fost încălcată. Există jurisprudența Curții Constituționale care a făcut lumină pe aceste proceduri. Nu poți în două ore să mimezi consultări. De ce atâta grabă? Ni se spunea că Guvernul Gavrilița era foarte bun, era lăudat. În câteva ore acest Guvern pleacă în demisie fără a ni se explica motivele”, a mai spus vicepreședintele Parlamentului.

Potrivit legii, Cabinetul de Miniștri este învestit cu voturile a cel puțin 51 de deputați. Partidul de guvernare, care are 63 de mandate în Parlament, a anunțat că va oferi Executivului Recean tot sprijinul politic necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.