Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Star Wars a stabilit un nou record

Star Wars

Star Wars VII: The Force Awakens ('Star Wars: Trezirea fortei'), cel mai recent film din franciza stiintifico-fantastica, a stabilit un nou record în ceea ce priveste încasarile înregistrate de un film în primul weekend de la lansare pe pietele din SUA si Canada cu o suma estimata la 238 de milioane de dolari, au anuntat duminica studiourile Walt Disney, relateaza AFP.

Este vorba de un nou record care devanseaza precedentul record stabilit în vara acestui an de 'Jurassic World' care în primul weekend a avut încasari de 208,8 milioane de dolari în America de Nord. La nivel global, 'Star Wars: Trezirea Fortei' a generat încasari de 517 milioane de dolari, aproape de recordul de 524,9 milioane de dolari stabilit în acest an de 'Jurassic World'.

De asemenea, ultimul film din seria 'Star Wars ' a stabilit si un record de încasari pentru seara de deschidere în America de Nord, cu 57 de milioane de dolari, precum si pentru încasarile înregistrate în prima zi de vineri de la lansare, 120,5 milioane de dolari. Precedentele recorduri la aceasta categorie au fost stabilite în luna iulie 2011 de 'Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2', care în seara de deschidere a avut încasari de 43,5 milioane de dolari si în prima zi de vineri a strâns 91 de milioane de dolari.

Analistii se asteptau ca 'Star Wars: Trezirea Fortei' , a carui productie a costat studiourile Walt Disney aproximativ 200 de milioane de dolari, sa devina filmul cu cele mai mari încasari în primul weekend prognozând ca ar putea deveni chiar filmul cu cele mai mari încasari din toate timpurile. Deocamdata filmele cu cele mai mari încasari totale sunt doua productii ale regizorului James Cameron, 'Avatar' cu 2,78 miliarde de dolari si 'Titanic' cu 2,18 miliarde de dolari.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.