Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de alertă în peninsula coreeană în așteptarea taifunului Maysak

Taifunul Hagibis

Avioanele au fost ţinute la sol în Coreea de Sud şi mai multe avertizări au fost emise miercuri în toată peninsula din cauza sosirii iminente a taifunului Maysak, care ar putea fi cel mai puternic astfel de eveniment care loveşte zona în ultimii ani, informează AFP potrivit Agerpres.

Peste 300 de zboruri interne au fost anulate în Coreea de Sud, în timp ce furtuna era localizată la sud de peninsulă, însoţită de vânt care sufla cu viteze de 162 km/h.

Premierul sud-coreean Chung Sye-kyun a declarat că acest taifun ar putea fi la fel de puternic ca Maemi, care a provocat moartea a 131 de persoane în 2003 şi pagube materiale estimate la 4.000 de miliarde de woni (2,8 miliarde de euro).

"Suntem deosebit de îngrijoraţi", a adăugat premierul.

Potrivit prognozelor, Maysak ar urma să atingă zona de uscat miercuri seara, la vest de Busan (sud), înainte de a urma o traiectorie nordică de-a lungul coastei de est a Coreei de Sud şi de a-şi continua cursul în Marea Japoniei, sau Marea de Est după numele coreean.

Este aşteptat ca taifunul să lovească ulterior nord-estul Coreei de Nord.

''Vântul s-ar putea înteţi'' miercuri seară şi joi, a transmis agenţia de meteorologie din Coreea de Sud, care prognozează peste 400 de milimetri de precipitaţii sub formă de ploaie.

Dezastrele naturale provoacă în general mai multe daune în Coreea de Nord decât în Coreea de Sud, îndeosebi din cauza fragilităţii infrastructurii nord-coreene. Ţara este, de asemenea, foarte vulnerabilă la riscul de inundaţii din cauza defrişărilor.

Conform media din Coreea de Nord, autorităţile au luat ''măsuri urgente'' pentru a minimiza daunele.

"Ploi abundente şi vânt susţinut sunt aşteptate în mai multe zone ale RPDC", a semnalat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Maysak este al doilea taifun din această săptămână din peninsulă.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat săptămâna trecută o regiune agricolă afectată de trecerea taifunului Bavi şi s-a declarat uşurat să constate că daunele au fost ''mai mici decât se prevăzuse''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.