Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de calamitate declarată în Filipine, în provinciile afectate de inundații și alunecări de teren: peste 140 de oameni au murit

Preşedintele Filipine, Ferdinand Marcos Jr., a declarat miercuri stare de calamitate în peste 20 de provincii afectate de furtuni, în încercarea de a accelera reabilitarea după inundaţiile şi alunecările de teren care au dus la moartea a 141 de persoane, informează DPA.

După instituirea stării de calamitate în 23 de provincii afectate pentru o perioadă de şase luni, Marcos Jr a instruit toate departamentele şi agenţiile guvernamentale să intensifice eforturile de ajutorare şi reabilitare şi să sporească capacitatea serviciilor şi facilităţilor de bază, potrivit Agerpres.

Starea de calamitate permite totodată guvernului să controleze preţurile necesităţilor de bază şi al produselor esenţiale, precum şi accesarea unor fonduri suplimentare destinate măsurilor de salvare, recuperare şi reabilitare.

Peste 3,1 milioane de persoane au fost afectate de furtuna tropicală Nalgae, care a provocat ploi torenţiale şi vânturi puternice în weekendul trecut, a precizat agenţia naţională pentru administrarea dezastrelor. Aproape 900.000 de persoane au fost strămutate în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în provincia sudică Maguindanao, unde inundaţiile şi alunecările de teren au devastat un sat întreg îngropând sute de case.

Un număr de 32 de victime sunt din provinciile Cavite, Laguna, Batangas, Rizal şi Quezon, iar 29 de persoane au murit în regiunea Visayas de Vest, a precizat agenţia pentru managementul dezastrelor.

Alte 19 decese au fost raportate în provinciile estice şi sudice, au adăugat agenţiile.

Pagubele pentru agricultură şi infrastructură au fost estimate la peste 2,26 de miliarde de pesos (39 de milioane de dolari), a precizat agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor. Cel puţin 11.294 de locuinţe au fost distruse parţial sau integral, iar 25 de poduri şi 255 de drumuri au fost avariate, se mai spune în comunicat.

Asupra arhipelagului Filipine se abat circa 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.