Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de urgență în zone din SUA

ferguson

Starea de urgenţă a fost decretată luni în comitatul Saint Louis după ce un adolescent, inculpat pentru a fi deschis focul asupra unor poliţişti, a fost grav rănit duminică la sfârşitul unei manifestaţii la Ferguson (centrul Statelor Unite), informează AFP şi Reuters. 

Un responsabil al comitatului, Steve Stenger, a explicat că poliţia locală şi-a asumat imediat responsabilitatea "gestionării situaţiilor de urgenţă" în oraşul din statul Missouri ce a adus un omagiu cu o zi înainte lui Michael Brown, un tânăr de culoare ucis acolo în urmă cu un an de un poliţist alb. 

"Recentele acte de violenţă nu vor fi tolerate într-o comunitate ce a lucrat atât de neobosit pe parcursul ultimului an pentru a se reconstrui şi deveni mai puternică", a adăugat Stenger într-un comunicat. 

Decizia a fost luată "în lumina violenţelor de aseară, tulburărilor în oraşul Ferguson şi pericolului potenţial pentru persoane şi bunuri", a precizat el. 

Un tânăr de culoare de 18 ani a fost inculpat după focurile de armă trase la sfârşitul manifestaţiei a aproximativ 300 de persoane, desfăşurată în calm. 

Tyrone Harris este inculpat pentru atacarea şi rănirea unui agent de poliţie, atac armat şi focuri trase asupra unui vehicul motorizat, a precizat la rândul ei poliţia comitatului într-un comunicat. 

Grav rănit de focurile de armă trase de trei poliţişti care la rândul lor au replicat, el se afla încă la spital luni, unde a fost dus într-o stare "critică".AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.