Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de URGENȚĂ la Moscova după ce SUA au anunțat că Rusia e 'stat revizionist'

rusia sua

Rusia şi-a convocat pentru vineri, la Kremlin, Consiliul de Securitate, reuniunea acestui organism având loc după ce SUA şi-au prezentat noua strategie militară în care Federaţia Rusă este calificată drept 'stat revizionist'.

Potrivit unui comunicat al Kremlinului, în cadrul reuniunii Consiliului rus de Securitate, ce va avea loc în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin, vor fi discutate 'măsurile suplimentare necesare contracarării ameninţărilor la securitatea naţională a ţării, în condiţiile sancţiunilor occidentale', scrie newsru.com.

Se aşteaptă însă ca, în cadrul şedinţei, să fie luate în discuţie şi 'contramăsurile' la noua strategie militară a SUA prezentată miercuri de Pentagon, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmând deja că formulările din documentul american referitoare la Rusia demonstrează 'o atitudine conflictuală, lipsită de orice obiectivitate, şi pe termen lung'.

Pentagonul a prezentat miercuri noua strategie militară naţională a SUA în care Rusia, alături de China, Iran şi Coreea de Nord, este menţionată ca 'stat revizionist', subliniindu-se în acelaşi timp că Moscova a demonstrat în mod repetat că nu respectă suveranitatea vecinilor săi şi că este dispusă să folosească forţa pentru a-şi atinge obiectivele.

Relaţiile dintre Rusia şi SUA sunt la cel mai jos nivel, de la sfârşitul Războiului Rece, din cauza conflictului din estul separatist al Ucrainei. SUA şi UE au instituit o serie de sancţiuni, inclusiv economice şi financiare, împotriva Moscovei, acuzată de Kiev şi de Occident de agresiune în Ucraina prin trimiterea de trupe şi echipamente militare în sprijinul separatiştilor proruşi din estul teritoriului ucrainean, acuzaţii pe care Rusia le respinge categoric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.