Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de urgenţă în Franţa: Peste 350 de consemnări la domiciliu şi 2.500 de percheziţii

atac franta

Aproximativ 2.500 de percheziţii administrative au fost efectuate şi 354 de persoane au fost consemnate la domiciliu de la instaurarea stării de urgenţă în Franţa după atentatele de la 13 noiembrie de la Paris, a precizat miercuri, pentru AFP, Ministerul de Interne. 

Aceste percheziţii administrative au dus la reţinerea a 305 persoane şi la plasarea sub supraveghere a 267 dintre ele, conform bilanţului Ministerului de Interne, comunicat de purtătorul său de cuvânt, Pierre-Henry Brandet. 

Până miercuri, fuseseră confiscate 398 de arme, dintre care 39 arme de război. 

Starea de urgenţă a fost instaurată după atentatele jihadiste care s-au soldat cu 130 de morţi la 13 noiembrie. Ea a fost prelungită de parlament până la sfârşitul lui februarie. 

Starea de urgenţă, instaurată la o zi după atentate cu aprobarea unei largi majorităţi a francezilor, a stârnit totuşi o nemulţumire tot mai mare în rândurile majorităţii socialiste. 

Primele critici au apărut încă de la instaurarea stării de urgenţă şi s-au amplificat săptămâna trecută, după apariţia modificărilor prevăzute de reforma constituţională prezentată de guvern pentru prelungirea măsurilor excepţionale (consemnarea la domiciliu, limitarea adunărilor) cu până la şase luni după încetarea stării de urgenţă. 

Avocatul Poporului, Jacques Toubon, a fost sesizat în legătură cu 12 cazuri de proceduri (percheziţii, consemnări la domiciliu) desfăşurate în cadrul stării de urgenţă.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.