Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de urgență în Slovacia - Mesajul președintelui Zuzana Caputova

European Views
Zuzana Caputova

Cehia şi Slovacia au căzut de acord să declare starea de urgenţă, astfel că toate evenimentele sportive sau culturale vor fi interzise, după ce numărul cazurilor de COVID a crescut. Zuzana Caputova, preşedintele slovac, a spus că „oamenii trebuie să fie responsabili şi solidari”, potrivit mediafax.

Slovacia a anunţat faptul că vrea să impună starea de urgenţă din cauza creşterii cazurilor de COVID-19. Premierul a declarat că trebuie impuse „metode radicale”.

Potrivit preşedintelui slovac, Zuzana Caputova, „secundele noastre de azi înseamnă ani de viaţă pentru alţii. Trebuie să fim responsabili şi solidari”.

„Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe”, a declarat şeful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză.

Guvernul slovac ar trebui să implementeze măsurile de miercuri. Slovacia a mai impus o dată starea de urgenţă, la începutul pandemiei.

Prim-ministrul ceh, Andrej Babis, va avea o reuniune a guvernului , intenţionând să declare starea de urgenţă.

Slovacia are 5,4 milioane de locuitori şi 9.343 de cazuri COVID cu 44 de victime. Cehia, la o populaţie dublă, de 10 milioane de locuitori, are 65.000 de cazuri de COVID, de 6 ori mai mult la mia de locuitori decât Slovacia.

Slovacia va interzice orice eveniment ce presupune adunarea grupurilor mari de persoane. Restaurantele, barurile şi cafenelele se vor închide după ora 22.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.