Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de urgenţă în Turcia: Al doilea subprefect asasinat în 24 de ore, autorităţile acuză PKK

pkk

Un subprefect din provincia Diyarbakîr, sud-estul Turciei, membru al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), la putere, a fost asasinat luni seară, într-un al doilea atac de acest fel produs în interval de 24 de ore şi atribuit de autorităţi Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), transmite AFP, citând un responsabil local. Subprefectul localităţii Dicle din Diyarbakîr, Deryan Aktert, a fost prins într-o ambuscadă şi vizat de tiruri, decedând în urma rănilor suferite, a declarat marţi responsabilul local, sub protecţia anonimatului.

Acest asasinat a survenit la 24 de ore după ce un alt subprefect din Ozalp, regiunea vestică Van, a fos ucis într-un atac la domiciliul său, conform relatărilor din presă. Cei doi oficiali erau membri ai partidului AKP, de guvernământ. Conform responsabilului local citat de AFP, forţele de securitate au lansat o operaţiune de căutare a autorilor celor două asasinate. Cel puţin 28 de persoane au fost reţinute luni seara în regiune, a indicat pentru France Presse o sursă din cadrul forţelor de securitate, fără însă a putea confirma dacă aceste persoane aveau legătură directă cu atacurile.

Marţi, două formaţiuni pro-kurde, Partidul Democratic al Poporului (HDP) şi Partidul pentru Pace şi Democraţie (BDP), au anunţat că 55 dintre membrii lor au fost arestaţi în regiunea Diyarbakir, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.