Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea de sănătate a lui Pele 'se îmbunătăţeşte treptat' (spital)

tycsports.com
pele

Starea de sănătate a legendei fotbalului brazilian Pele ''se îmbunătăţeşte treptat'', a anunţat spitalul în care fostul star al Selecao, în vârstă de 82 de ani şi bolnav de cancer la colon, a fost internat în urmă cu o săptămână, informează AFP.

Pele, singurul fotbalist din istorie care a câştigat de trei ori Cupa Mondială, "prezintă semne vitale stabile, fără complicaţii şi continuă să fie tratat într-un salon normal", fără să fie internat la terapie intensivă, a explicat spitalul Albert Einstein din Sao Paulo în cel mai recent buletin medical al său.

"Starea de sănătate a lui Pele se îmbunătăţeşte treptat, mai ales în ceea ce priveşte infecţia respiratorie" pentru care a fost de asemenea tratat.

Potrivit familiei sale, această infecţie a fost provocată de contaminarea cu Covid-19, virus contractat în urmă cu trei săptămâni.

Două dintre fiicele lui Pele, Kely Nascimento şi Flavia Arantes, au acordat duminică un interviu pentru TV Globo, pentru a infirma zvonurile că sănătatea fostului număr 10 al naţionalei "canarinha" se înrăutăţeşte.

"Nu este în pericol, urmează un tratament", a explicat Flavia Arantes, înainte de a adăuga: "Ne-am săturat să primim condoleanţe".

Pele, pe care mulţi îl consideră cel mai bun fotbalist din toate timpurile, a fost internat pe 29 noiembrie pentru o reevaluare a tratamentului de chimioterapie urmat după detectarea unei tumori la colon, în septembrie 2021.

Fostul jucător al lui Santos FC şi New York Cosmos a postat luni pe Instagram un mesaj de încurajare pentru componenţii selecţionatei Braziliei, care au înfruntat Coreea de Sud în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar şi a dezvăluit că va urmări meciul la spital.

După ce au câştigat cu 4-1 partida cu sud-coreenii, după un adevărat festival ofensiv, Neymar şi celelalte vedete ale Selecao au desfăşurat un banner albastru pe gazon, pe care apărea numele Pele şi o fotografie a "Regelui", cu pumnul ridicat, după golul său din finala Mondialului din 1970.

"Este greu să vorbesc despre asta, dar îi doresc numai bine, să-şi revină cât mai repede. Sper că i-am adus un pic de mângâiere cu victoria noastră", a declarat Neymar după joc.

Starul naţionalei Franţei, Kylian Mbappe, alături de care Pele a avut una dintre ultimele sale apariţii publice, în aprilie 2019 la Paris, a îndemnat la rândul său ca toţi "să se roage pentru Rege".

Pele s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate în ultimii ani, acesta fiind unul dintre motivele pentru care s-a retras din viaţa publică, petrecându-şi cea mai mare parte a timpului în locuinţa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii apropiaţi, departe de atenţia presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.