Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită în R. Moldova

Inquam Photos / Octav Ganea
salvari UPU covid urgenta ambulanta

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgență pentru încă 30 de zile. Prevederea se aplică pe întreg teritoriul țării până la data de 30 noiembrie 2021 inclusiv.

Conform Hotărârii nr. 64 din 26 octombrie 2021, care a fost publicată abia joi, 28 octombrie, membrii Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică au decis să interzică organizarea nunților, botezurilor, dar și desfășurarea altor evenimente la care ar urma să participe mai mulți oameni. Toate acestea din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus, transmite Realitatea.md.

”Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive) va fi permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane în spații interioare sau a 100 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin 2 m2 pentru fiecare vizitator/client, cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19”, se arată în Hotărâre.

De asemenea, din 8 noiembrie 2021, pct. 4.5 din anexa nr. 2 la Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 62 din 22 septembrie 2021 va avea următorul cuprins: „4.5. Se sistează organizarea și desfășurarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive).”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.