Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea de vegetaţie a culturilor este una optimă, spune şeful Direcţiei Agricole

Agerpres.ro
culturi agricole seceta

Sttarea de vegetaţie a culturilor însămânţate toamna trecută în judeţul Bistriţa-Năsăud este una optimă, iar la foioase va începe secerişul în zilele următoare, astfel că nu vor fi afectate de seceta pedologică moderată instalată în ultima perioadă, a declarat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Direcţiei Agricole Judeţene, Ioan Nuţu Tabără, potrivit Agerpres.

"Până acum, noi nu ne-am confruntat cu probleme, trebuie să spun lucrul acesta, deocamdată este bine. Estimăm nişte producţii, de pildă la grâu, de 5.000 de kilograme la hectar, 4.200 la secară şi triticale - 4.500. (...) Din semnalele pe care le avem de la producătorii noştri agricoli din judeţ, posibil de la sfârşitul acestei săptămâni, dacă nu, cu siguranţă de la începutul săptămânii viitoare, începem secerişul la foioase şi sperăm că aceste producţii pe care noi le-am estimat să fie acestea sau, dacă se poate, chiar şi mai bune. Starea de vegetaţie este una optimă, având în vedere că şi nivelul de umiditate pe care l-am avut la nivelul judeţului l-am avut aproape tot timpul optim. În ultima perioadă s-a mai degradat, în sensul că am intrat pe o stare de secetă pedologică moderată. Dar, având în vedere că deja se intră la seceriş, pe capitolul acesta cred că o să fie bine", a spus Tabără.

În ceea ce priveşte culturile de primăvară, şeful Direcţiei Agricole Bistriţa-Năsăud a precizat că marii producători agricoli din judeţ folosesc soiuri performante la porumb sau floarea-soarelui, care rezistă şi în condiţii de secetă, astfel că sunt aşteptate producţii bune.

Potrivit datelor Direcţiei Agricole, la porumb, care este cultivat în judeţ pe aproximativ 20.000 de hectare, producţia medie estimată este de 6.500 de kilograme la hectar, la cartoful de toamnă, cultivat pe 2.840 hectare, producţia estimată este de 15.000 de kilograme la hectar, iar la floarea-soarelui, care ocupă 1.930 de hectare, sunt estimate 3.000 de kilograme la hectar.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.