Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Start bun pentru Bursa de Valori București, care a închis în creștere ședința de luni: toți indicii bursieri s-au apreciat

bvb

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de luni, iar valoarea tranzacţiilor s-a situat la 32,7 milioane de lei (6,9 milioane de euro), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Anunţul aşteptat de toată lumea! Pe cine trimite PSD la prezidențiale – Liviu Dragnea, informații explozive

Acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 14,05 milioane de lei, urmate de cele ale BRD - Groupe Societe Generale (6,35 milioane de lei) şi Romgaz (5,96 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de titlurile Banca Transilvania, care s-au apreciat cu 4,71%, Artego (+4,55%) şi Sphera Franchise Group (+3,97%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Şantierul Naval Orşova, care au pierdut 6,77% din valoare, Cemacon (-3,77%) şi Impact Developer&Contractor (-3,28%).

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o apreciere de 1,83%, ajungând la 7.803,75 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un plus de 1,79%, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis în creştere cu 1,11%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o apreciere de 1,69%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis în urcare cu 1,2%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis cu un avans de 0,88%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.