Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Start în proiectul marii moschei. Unde va fi construită şi care sunt condiţiile

moschee

28 iulie este ziua decisivă pentru proiectul marii moschei din Bucureşti, pentru că astăzi se semnează protocolul pentru ridicarea clădirii. Documentul va fi semnat de secretarul de stat pentru Culte şi de Muftiul Cultului Musulman din România. Moscheea va fi ridicată pe un teren de 11.000 de metri pătraţi, concesionat gratuit de Guvern. Moscheea va avea o capacitate de o mie de persoane.

La schimb, România primeşte un spaţiu pentru a ridica o capelă şi un cămin pentru pelerini. Potrivit Digi24, şeful Guvernului a spus că terenul este oferit Patriarhiei Române „în condiţii de reciprocitate”, dar că acolo nu va fi ridicată o biserică, ci doar o capelă, aşa cum prevede documentul negociat cu partea turcă.

În prezent, cei 30.000 de români din Istanbul merg la o biserică construită de Constantin Brâncoveanu, împrumutată de la comunitatea grecească.

Terenul pe care comunitatea turcă va ridica moscheea se află în zona Romexpo şi are o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi. Pământul va rămâne, însă, în proprietatea Secretariatului de Stat pentru Culte, iar Muftiatul, care se va ocupa de ridicarea moscheii, are drept de folosinţă gratuită timp de 49 de ani. Banii pentru construcţie îi va da statul turc. Se estimează că moscheea va costa peste un milion de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.