Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Start-up-ul românesc Humans a obţinut o finanţare de 330.000 de euro pentru dezvoltarea tehnologiei inovatoare de ADN digital

facebook.com
inteligenta artificiala

Un start-up românesc de tehnologie a atras, în această perioadă, o finanţare de 330.000 de euro pentru dezvoltarea unei tehnologii inovatoare capabile să genereze synthetic (AI-created) media.

Finanţarea atrasă de către cei de la Humans provine de la fondul de investiţii cu capital de risc Early Game Ventures, ROCA X, parte a Impetum Group, un proiect destinat afacerilor disruptive, precum şi din partea unui investitor privat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Avertismentul lui Raed Arafat - Nu este o gripă obișnuită, este o boală pentru care nu avem tratament sau vaccin

Tehnologia dezvoltată de Humans se bazează pe cele mai noi progrese din zona de inteligenţă artificială (AI) şi constă în manipularea vocii, imaginii şi gesturilor unei persoane, în scopul generării unor reprezentări sintetice ale identităţii sale, cunoscute şi sub denumirea de ADN digital, synthetic sau algorithmically generated media.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES, tehnologia va permite, spre exemplu, nararea cărţilor (audio-books) de către actorul preferat, susţinea unor cursuri online (exemplu: de fizică cuantică) de către vedeta preferată, montarea unor reclame fără a fi necesară prezenţa fizică a vedetelor sau personalizarea producţiilor audio-video în orice limbă.

În plus, platforma dezvoltată de Humans va genera prin tehnologia proprie reprezentări sintetice pe baza consimţământului titularilor acestor date, pe care le va distribui printr-un model B2B către industrii diverse - de la producţie şi generare media, advertising şi securitate, la cursuri şi live video conferencing.

Citește și: Şeful Cancelariei prim-ministrului are veşti proaste: 'Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă'

"Infuzia de capital susţine accelerarea dezvoltării tehnologiei prin atragerea de talente care vor să contribuie la viziunea companiei de a scala potenţialul uman cu ajutorul inteligenţei artificiale. Humans îşi propune să lanseze platforma de generare şi manipulare a ADN-ului digital la sfârşitul anului 2020. Pentru accelerarea dezvoltării tehnologiei, Humans este în căutare de talente care să se alăture echipei sale, pentru poziţii de deep tech researcher şi 3D Modeling Software Engineer, precum şi în zona de AI research şi dezvoltare", precizează compania.

Humans este un start-up românesc de deep-tech format, în prezent, din programatori doctoranzi în computer vision, olimpici internaţionali şi veterani software.

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanţat cu prioritate prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Citește și: FSLI intră în plin SCANDAL privind cursurile online: Iohannis e SOMAT să publice legea prin care profesorii primesc sprijin

ROCA X este un proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum: tinerii antreprenori cu idei revoluţionare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact în societate şi cu pasiunea pentru a transforma această dorinţă în realitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.