Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Startup-ul românesc Oves Enterprise, specializat în dezvoltare de software, va investi 1,5 milioane de euro pentru achiziţia de companii, dar cu know-how

Chief Executive Magazine
software

Startup-ul românesc Oves Enterprise, specializat în dezvoltare de software, va investi 1,5 milioane de euro pentru dezvoltarea de soluţii, achiziţii de companii şi în parteneriate strategice, a anunţat compania într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES.

În acelaşi timp, compania estimează dublarea cifrei de afaceri în anul 2022, până la 30 de milioane de lei.

La începutul acestui an, Oves Enterprise a intrat în parteneriat cu compania britanică OutThink, dezvoltatorul primei platforme din lume de management al riscului uman în domeniul securităţii cibernetice. În cadrul acestui contract, compania românească va dezvolta mai multe module integrate ale soluţiei OutThink, contribuind la crearea şi completarea segmentelor de Machine Learning (ML - Învăţare Automată) şi Artificial Intelligence (AI - Inteligenţă Artificială) ce ajută la stabilirea profilurilor angajaţilor/utilizatorilor.

Potrivit sursei citate, noul parteneriat face parte din strategia Oves Enterprise de a-şi diversifica portofoliul de soluţii şi competenţe, în direcţia accesării de proiecte mai sofisticate, ce vizează integrarea de tehnologii noi, din sfera inteligenţei artificiale şi big data.

"O altă direcţie avută în vedere de Oves Enterprise anul acesta pentru diversificarea portofoliului de competenţe şi soluţii oferite este achiziţia de companii mai mici, dar cu know-how şi expertiză în soluţii complementare celor deja dezvoltate de ei şi în utilizarea de noi tehnologii care permit, în cele din urmă, livrarea de produse tot mai bune şi mai avansate din punct de vedere tehnologic. Planul investiţional din acest an se înscrie în extinderea prezenţei la nivel internaţional şi accesarea de proiecte mai complexe la companii din ce în ce mai mari", menţionează compania.

Oves Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înfiinţată în anul 2015 la Cluj-Napoca. Începând cu anul 2019, strategia companiei a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituţii guvernamentale internaţionale etc.

În prezent, 80% din cifra de afaceri a companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenţei artificiale şi big data. Pentru OVES Enterprise lucrează, la ora actuală, 71 de angajaţi în birourile deschise în România şi Germania.

Ca parte a strategiei de extindere la nivel internaţional, compania vizează prezenţa în cinci ţări până la finalul anului: Germania, SUA, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie şi Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.