Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starurile americane, front comun pentru ajutorarea victimelor uraganelor Harvey şi Irma

pursuitist.com
julia roberts

Câteva zeci de celebrităţi americane s-au mobilizat marţi în cadrul unui teledon pentru ajutorarea victimelor uraganelor Harvey şi Irma, făcând apel la unitate şi denunţând refuzul preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte realitatea schimbării climatice, relatează AFP, conform agerpres.ro

Transmisia în direct a teledonului nu a durat decât o oră, permiţând strângerea a 14,5 milioane de dolari, dar centrul de apeluri telefonice a rămas deschis toată noaptea, potrivit organizatorilor. 

În cel mai pur stil al teledonurilor americane, celebrităţile s-au aşezat în faţa pupitrelor şi au răspuns la apeluri ale unor donatori anonimi de-a lungul întregii emisiuni. 

Printre aceste celebrităţi s-au aflat cântăreţul Justin Bieber, actorii George Clooney, Robert de Niro sau Al Pacino, dar şi actriţele Julia Roberts şi Reese Witherspoon. 

Evenimentul era iniţial destinat ajutorării victimelor uraganului Harvey, care s-a soldat cu peste 70 de morţi şi a lovit dur regiunea Houston, al patrulea oraş ca mărime din SUA, provocând pauze materiale considerabile. 

Organizatorii au decis însă în cele din urmă să extindă strângerea de fonduri şi la victimele uraganului Irma, care s-a soldat cu 12 morţi în Florida, devastând în special arhipelagul Keys. 

Marţi seară, în deschiderea teledonului, cântăreţul Stevie Wonder a interpretat împreună cu un cor gospel cântecul "Lean on Me". 

Însă înainte de a cânta, el i-a trimis un mesaj puţin voalat preşedintelui SUA, Donald Trump. "Ar trebui să începem să iubim şi să dăm valoare planetei noastre. Şi oricine crede că încălzirea globală nu există trebuie să fie orb sau idiot", a spus legenda muzicii americane, care este nevăzător. 

Donald Trump a anunţat la începutul lui iunie decizia sa de a retrage SUA din acordul de la Paris privind combaterea schimbării climatice, afirmând că înţelegerea este una rea pentru economia ţării sale. 

"Efectele schimbării climatice se manifestă în întreaga lume în fiecare zi", a spus cântăreaţa Beyoncé, originară din Houston, într-un mesaj video. 

În cadrul emisiunii, Apple a anunţat o donaţie de cinci milioane de dolari către asociaţiile care vor beneficia de fondurile colectate în cadrul teledonului, intitulat "Hand in Hand". 

La rândul său, miliardarul texan Michael Dell, care a donat deja 36 de milioane de dolari pentru ajutorarea celor care au avut de suferit din cauza uraganului Harvey, s-a angajat să doneze un dolar pentru fiecare dolar donat marţi de alte persoane, în limita a zece milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.