Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starurile de la PSG, mesaj de solidaritate pentru Vinicius Junior

as.ro
Messi Neymar Mbappe PSG

Kylian Mbappe, Neymar și legenda braziliană Ronaldo se numără printre cei care și-au arătat sprijinul pentru Vinicius Junior într-o nouă controversă iscată de manifestările de rasism din La Liga.

Atacantul lui Real Madrid a fost supus la mai multe insulte josnice din tribune în timpul unui meci din La Liga, disputat duminică la Valencia, conform Mediafax.

Vinicius s-a confruntat cu unii dintre cei care i-au adresat injurii discriminatorii, înainte de a fi ulterior eliminat din joc, și a vorbit încă o dată împotriva lipsei de măsuri luate de autoritățile spaniole.

Deși jucătorul de 22 de ani consideră că duce o luptă pierdută - pe care a trebuit să o ducă aproape de unul singur - prietenii și compatrioții s-au mobilizat în jurul său.

Superstarul de Paris Saint-Germain, Mbappe, a postat pe Instagram: "Nu ești singur. Suntem cu tine & te susținem".

Aceste cuvinte au fost reluate de brazilianul Neymar, care a spus pe conturile sale de socializare: "Sunt cu voi".

Legendarul brazilia Ronaldo - care a jucat la Barcelona și Real Madrid în perioada în care evolua ca fotbalist - s-a alăturat, de asemenea, apelurilor pentru ca La Liga să se opună rasiștilor care continuă să păteze imaginea diviziei.

R9 a declarat: "Încă o dată un episod de rasism la adresa lui @vinijr. Încă o dată cu @laliga. Când se va opri? Atâta timp cât există imunitate și complicitate, există rasism. Este inadmisibil ca arbitrii, Federația și autoritățile să nu aplice măsuri. Destul, este suficient. Vini contați pe mine în lupta voastră în lupta noastră".

Fostul fundaș internațional englez Rio Ferdinand este un alt jucător care a acuzat La Liga că a ascuns o problemă gravă "din nou sub preș", adăugând într-o lungă postare pe Twitter: "De câte ori trebuie să-l vedem pe acest tânăr supus la acest r___?".

Vinicius a fost ținta abuzurilor rasiste în mod regulat pe parcursul campaniei 2022-23, sud-americanul afirmând că "campionatul care a aparținut cândva lui Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano [Ronaldo] și [Lionel] Messi aparține astăzi rasiștilor".

Președintele La Liga, Javier Tebas, a oferit un răspuns uimitor la aceste afirmații, în care a sugerat că Vinicius nu a cooperat cu autoritățile relevante, ceea ce l-a determinat pe starul de 22 de ani de la Real să reacționeze dur din nou la adresa șefului fotbalului spaniol de primă ligă și să-l acuze că este "egal cu rasiștii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.