Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele membre ale UE nu protejează suficient minoritățile / Sondaj

UE Uniunea europeana

Minorităţile din Uniunea Europeană raportează niveluri ridicate de discriminare, a transmis marţi Agenţia pentru Drepturi Fundamentale (FRA) a blocului comunitar, criticând faptul că situaţia nu s-a îmbunătăţit aproape deloc în ultimul deceniu, transmite dpa, conform agerpres.ro

"Astăzi, noile rezultate arată că legile şi politicile noastre nu protejează corespunzător persoanele pe care ar trebui să le slujească", a spus directorul FRA, Michael O'Flaherty. 

Agenţia, cu sediul la Viena, a prezentat rezultatele unui sondaj realizat în rândul a 25.000 de persoane din toate cele 28 de state membre ale UE, aparţinând minorităţilor, cum ar fi romii sau persoanele cu origini în Turcia, Africa de Nord şi Asia de Sud. 

Comparativ cu un sondaj similar realizat de FRA în 2008, respondenţii s-au confruntat cu niveluri similare de intoleranţă şi ură ca acum un deceniu, conform agenţiei. 

În noul sondaj, 38% spun că au fost discriminaţi în ultimii cinci ani, în special atunci când au căutat un loc de muncă. 

Persoanele din nordul Africii şi din sudul Saharei, precum şi persoanele de etnie romă au fost cele mai afectate. 

În rândul imigranţilor de a doua generaţie, 31% au fost hărţuiţi din cauza originilor lor în ultimul an, jumătate dintre aceştia raportând cel puţin şase incidente în respectiva perioadă. 

"Cu fiecare act de discriminare şi de ură, este erodată coeziunea socială şi se creează inegalităţi care afectează generaţii, alimentând alienarea care poate avea consecinţe devastatoare", a mai spus O'Flaherty. 

Membrii minorităţilor au o mare încredere în instituţiile publice decât restul populaţiei şi mulţi simt legături puternice cu ţara în care trăiesc, conform sondajului. 

Totuşi, persoanele care s-au confruntat cu discriminări, hărţuiri sau acte de ură au o încredere mai mică şi legături mai slabe, mai relevă FRA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.