Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele sărace și cu probleme financiare fac coadă la FMI: 'Fereastră pentru şocul alimentar'

capital.ro
FMI, Fondul Monetar Internațional

Fondul Monetar Internaţional a anunţat luni că până la 20 de ţări, în special din Africa, ar putea avea nevoie de asistenţă de urgenţă pentru a face faţă crizei alimentare globale, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

FMI a aprobat pe 30 septembrie aşa-numita "fereastră pentru şocul alimentar", pentru a ajuta statele vulnerabile să facă faţă deficitului de alimente şi costurilor mai ridicate, cauzate de invadarea Ucrainei de către Rusia. Noua facilitate a FMI pentru ţările afectate de criza alimentară va fi disponibilă timp de 12 luni de la aprobare. Finanţarea "ferestrei pentru şocul alimentar" ar urma să fie asigurată din Drepturile Speciale de Tragere (DST), moneda de rezervă creată de Fondul Monetar Internaţional.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat luni că 48 de ţări sunt în mod special expuse la criza alimentară globală.

"Din aceste ţări, aproximativ 10-20 vor solicita probabil asistenţă de urgenţă, multe fiind în Africa subsahariană. Suntem aici pentru voi", a promis şeful FMI, la o conferinţă la Riad.

Statele arabe din Golf "intenţionează să facă noi angajamente curând", după recentul anunţ al Grupului arab de coordonare privind alocarea iniţială a zece miliarde de dolari pentru a atenua criza legată de aprovizionarea cu alimente pe plan global, a anunţat Georgieva.

Luni, FMI şi Arabia Saudită au convenit înfiinţarea unui oficiu regional reprezentativ al FMI la Riad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.