Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite, semnal către migranţi: Rămâneţi în Mexic!

Classiarius
mexic politie police

Examinarea cererilor de azil ale miilor de migranţi obligaţi să rămână în Mexic, în aşteptarea eventualei permisiuni de a intra în SUA, a fost amânată de tribunalele americane din cauza restricţiilor impuse pe fondul pandemiei provocate de noul coronavirus, potrivit AFP, care citează un comunicat al guvernului de la Washington, scrie Agerpres.

În virtutea politicii denumite "Rămâneţi în Mexic!", prezentată în decembrie 2018 de administraţia preşedintelui Donald Trump, solicitanţii de azil care nu au cetăţenie mexicană trebuie să rămână în Mexic până când studierea dosarului lor va fi încheiată.

Audierile cazurilor acestor migranţi, care urmau să se desfăşoare până în 22 aprilie, vor fi amânate, au explicat într-un comunicat comun difuzat luni de ministerele americane ale Justiţiei şi pentru Securitatea Internă, subliniind că nici programul "Rămâneţi în Mexic", nici vreuna dintre sesiunile prevăzute ale tribunalelor nu vor fi anulate.

Cele două ministere au subliniat că decizia de amânare este motivată de grija de a "asigura sănătatea şi securitatea cetăţenilor străini, ale agenţilor noştri din prima linie, ale personalului tribunalelor responsabile de probleme de imigraţie şi ale concetăţenilor noştri".

Circa 25.000 de persoane, în cea mai mare parte originari din ţări din America Centrală, care fug de sărăcie şi de persecuţii, sunt vizate în prezent de această măsură.

Donald Trump, care intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a făcut din lupta împotriva imigraţiei clandestine una din priorităţile politicii sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.