Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite ale Americii iau MĂSURI SUPLIMENTARE împotriva Rusiei: Decizia a fost anunțată de șeful Serviciilor Naţionale de Informaţii

Vladimir Putin Donald Trump

Statele Unite ale Americii au în vedere măsuri suplimentare împotriva activităţilor Rusiei, măsuri ce vor include o serie de acţiuni pentru a asigura protecţia alegerilor din noiembrie pentru Congresul SUA împotriva unui amestec al Moscovei, a indicat miercuri directorul Serviciilor Naţionale de Informaţii, Dan Coats, citat de agenţia Reuters.

Potrivit lui Coats, SUA vor întreprinde mai multe acţiuni ca răspuns la otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în Anglia, dar şi la ''o serie întreagă de activităţi dăunătoare ale Rusiei'', scrie agerpres.ro.

Citește și: Așa arată un membru al Guvernului Dăncilă! Cine este el

Preşedintele american Donald Trump a ordonat luna trecută expulzarea a 60 de ruşi din SUA şi a închis consulatul Rusiei din Seattle, ca răspuns la atacul cu un agent neurotoxic de uz militar, pe 4 martie, împotriva lui Skripal şi a fiicei lui, Iulia.

Moscova a respins orice responsabilitate a sa în legătură cu otrăvirea lui Skripal şi a ripostat cu expulzări de diplomaţi.

Citește și: Anunț de ultimă oră făcut de Gabriela Firea! Zeci de mii de persoane beneficiază de asta

În cadrul unei întâlniri cu presa, Coats a fost întrebat dacă Washingtonul va lua alte măsuri în afară de cea privind expulzarea a 60 de diplomaţi.

''Se are în vedere acest lucru în mod considerabil şi se va face mai mult decât acum, şi asta în curând'', a spus el.

Citește și: Bombă pe piața media! Gabriela Cristea nu se mai întoarce la Kanal D! Cu ce cunoscută televiziune a semnat

''Cred că suntem din ce în ce mai conştienţi de potenţialul Rusiei de a se implica în nenumărate moduri în legătură cu alegerile noastre, şi sunt luate o mulţime de măsuri'', a adăugat Coats.

Agenţiile americane de informaţii au ajuns la concluzia că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA pentru a influenţa votul în favoarea lui Trump. Un procuror federal special investighează o posibilă complicitate între campania lui Trump şi Moscova.

Citește și: Lovitură grea pentru concurență: MedLife a finalizat achiziția unui cunoscut GIGANT de pe piață .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.