Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite ale Americii, la cheremul lui Kim Jong Un: americanii 'speră' să reia negocierile privind denuclerizarea

Donald Trump Kim Jong Un Trump

Statele Unite speră să reia negocierile privind denuclearizarea cu Coreea de Nord în următoarele zile sau săptămâni, a declarat duminică secretarul de stat american Mike Pompeo, informează Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: SUA și-au retras cel mai avansat sisten anti-rachetă din România

"Ştim că preşedintele Kim Jong Un a continuat să se angajeze în vederea denuclearizării. Sperăm că în următoarele zile sau poate săptămâni să revenim la masa negocierilor cu ei. Acesta ar fi cel mai bun rezultat", a apreciat Pompeo într-un interviu acordat emisiunii This Week de la postul ABC.

În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a lansat o serie de rachete cu rază scurtă de acţiune, în semn de protest faţă de exerciţiile militare comune americano-sud-coreene, complicând astfel reluarea negocierilor.

Citește și: După ce au susţinut boicotul din CSM, magistraţii-activişti acuză amânarea 'inexplicabilă' a concursului de admitere în magistratură

Pompeo a declarat că, în pofida testelor nord-coreene, pe care le-a numit dezamăgitoare, Kim nu a încălcat angajamentele făcute preşedintelui american Donald Trump şi că obiectivul SUA rămâne o denuclearizare verificată a Coreei de Nord.

"Cred că preşedintele Trump ar fi foarte dezamăgit dacă preşedintele Kim nu revine la masa negocierilor sau dacă realizează teste cu rachete care vin în contradicţie cu acordurile la care au ajuns cei doi când s-au întâlnit în trei rânduri", a mai spus secretarul de stat american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.