Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite ale Americii nu îl recunosc pe Lukaşenko ca preşedinte 'legitim ales'

DW
Alexander Lukashenko juramant

Statele Unite "nu îl pot considera pe Aleksandr Lukaşenko ca preşedintele legitim ales al Belarusului", a declarat miercuri Departamentul de Stat american după ce acesta a depus jurământul în secret pentru cel de-al şaselea mandat de şef al statului, notează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Presedintele Tribunalului Timiș, după concluziile avocatului CJUE: 'Doare faptul că ies la iveală toate mizeriile ascunse sub preș'

content-image

Foto: (c) Andrei Stasevich/BelTA

"Alegerile de la 9 august nu au fost nici libere, nici corecte. Rezultatele anunţate au fost fraudate şi nu conferă nicio legitimitate", a afirmat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane într-o declaraţie remisă agenţiei France Presse.

Aleksandr Lukaşenko, a cărui realegere este vehement contestată de manifestaţii uriaşe, a depus miercuri jurământul pentru un nou mandat, evenimentul fiind făcut cunoscut după încheierea sa. Anunţul a provocat imediat o nouă manifestaţie a opoziţiei la Minsk.

Washingtonul a lansat un apel la "dialog naţional" care să le permită belaruşilor "să se bucure de dreptul lor de a-şi alege conducătorii prin alegeri libere şi corecte şi sub observaţie internaţională".

"Eliberarea persoanelor deţinute pe nedrept şi încetarea represiunii împotriva cetăţenilor care manifestează paşnic trebuie să fie o primă etapă spre un dialog naţional sincer", a adăugat Departamentul de Stat al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.