Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite au făcut apel la Phenian să înceteze testele ilegale cu rachete

KGNA
racheta hipersonica Coreea de Nord

Statele Unite au făcut apel luni la Coreea de Nord "să înceteze activităţile ilegale şi destabilizatoare", după un nou test cu două "rachete balistice" al Phenianului, potrivit AFP.

Într-o discuţie la telefon cu omologii săi japonez şi sud-coreean, emisarul american pentru dosarul nord-coreean, Sung Kim, a cerut de asemenea Coreii de Nord să răspundă favorabil ofertei "de dialog", "fără condiţii prealabile", formulată de Washington, şi a reiterat "angajamentul ferm" al SUA "faţă de apărarea aliaţilor lor", conform unui comunicat al Departamentului de Stat.

Coreea de Nord a lansat luni două noi proiectile, probabil rachete balistice, conform Seulului. Este al patrulea test de armament al Phenianului de la începutul anului, potrivit Agerpres.ro.

Phenianul şi-a accelerat în ultimele săptămâni testele de armament, regimul lui Kim Jong-Un încercând să îşi consolideze capacităţile militare, în contextul în care Coreea de Nord este supusă unor puternice sancţiuni internaţionale, dar refuzând în acelaşi timp ofertele de dialog ale SUA.

Emisarul american a declarat că aceste teste nord-coreene, care "încalcă numeroase rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU", sunt "cele mai recente dintr-o serie de tiruri de rachete balistice" din această lună.

El a reafirmat în faţa Coreii de Sud şi Japoniei că SUA vor să acţioneze pentru "denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene", conform comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.