Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite au impus sancţiuni unor naţionalişti de extremă dreapta din Rusia şi Suedia

stlnewsusa.livejournal.com
sancțiuni SUA

Statele Unite au impus miercuri sancţiuni unor naţionalişti de extremă dreapta din Rusia şi Suedia, afirmând că aceştia reprezintă o ameninţare şi că unul dintre ei a strâns fonduri pentru invazia Rusiei în Ucraina, relatează AFP.

După ani în care a vizat în principal extremismul islamist, Washingtonul este din ce în ce mai interesat de ameninţările provenite de la grupări de extremă-dreapta, iar în 2020 a înscris pentru prima dată pe lista sa neagră un grup ultranaţionalist din Rusia - Mişcarea Imperială Rusă - şi trei dintre liderii săi.

Departamentul de Stat american l-a adăugat pe lista sa pe Anton Thulin, un suedez acuzat că a călătorit la Sankt Petersburg pentru a primi antrenament paramilitar de la organizaţia rusă, potrivit Agerpres.ro.

El a fost condamnat la închisoare în 2017 pentru că a plasat o bombă în apropierea unui centru pentru refugiaţi din Suedia şi, după eliberare, a fost expulzat din Polonia, unde autorităţile susţin că el voia să-şi continue pregătirea.

"Guvernul american continuă să fie profund îngrijorat de evoluţia ameninţării extremiste violente motivate rasial sau etnic în întreaga lume", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, într-un comunicat.

"Aceasta include membri violenţi ai grupărilor ce susţin supremaţia albilor care călătoresc în afara ţării lor pentru a se antrena şi pentru a lupta alături de semenii lor", a adăugat el.

Ministerul american al Finanţelor a blocat, la rândul sau, activele din Statele Unite ale altor doi membri ai Mişcării Imperiale Ruse, Stanislav Chevtchouk şi Alexandr Joutchkovski, blocându-le în acelaşi timp accesul pe piaţa americană.

Primul a călătorit în Statele Unite şi în Europa în încercarea de a racola extremişti de dreapta, în timp ce al doilea a folosit reţelele sociale şi sisteme de plată online pentru a cumpăra echipament militar pentru trupele ruse din Ucraina, se arată într-un comunicat al ministerului.

Organizaţia a protestat împotriva sancţiunilor impuse împotriva sa în 2020 şi a dat asigurări că doar ajută voluntarii care luptă alături de separatiştii pro-ruşi în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.