Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite au livrat peste 335 de milioane de doze de vaccin anti-Covid în 110 ţări

tass.com
vaccin

SUA au livrat până acum peste 335 de milioane de doze de vaccin anti-Covid în 110 ţări, atâtea doze câţi locuitori sunt în Statele Unite, a declarat vineri un înalt oficial de la Casa Albă pentru AFP.

Răspunzând unei solicitări a preşedintelui Joe Biden de a accelera donaţiile, executivul american a distribuit nu mai puţin de 50 de milioane de doze în ultimele două săptămâni, a precizat oficialul, sub rezerva anonimatului.

Preşedintele american a promis în septembrie, în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite, că ţara sa va dona în total peste un miliard de doze ţărilor sărace, promiţând să fie ''arsenalul'' lumii în lupta împotriva pandemiei.

Iar Washingtonul repetă cu fiecare ocazie că vaccinurile sale sunt distribuite fără a aştepta ''un răspuns'', dând de înţeles că nu este şi cazul dozelor distribuite în special de marele său rival, China, potrivit Agerpres.ro.

Preşedintele chinez Xi Jinping, care neagă că duce o ''diplomaţie a vaccinurilor'', a promis recent Africii un miliard de doze de vaccinuri anti-Covid, sub formă de donaţii sau sprijin pentru producţia locală.

În urmă cu câteva zile, Nicaragua a primit 200.000 de doze de vaccin anti-Covid produs de laboratorul chinez Sinopharm, la scurt timp după ce a rupt relaţiile cu Taiwanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.