Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite au pus pe lista de sancţiuni şapte membri ai guvernului de la Caracas

Telesur
Venezuela

Statele Unite au pus luni pe lista lor de sancţiuni şapte membri ai guvernului preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, pe care Washingtonul îi acuză de ''o tentativă nereuşită de preluare a controlului asupra parlamentului'', relatează AFP potrivit Agerpres

Într-un comunicat emis de Trezoreria SUA, sunt acuzaţi de ''acţiuni împotriva democraţiei'' venezuelenii Luis Parra, José Brito, Franklyn Duarte, Negal Morales, José Gregorio Noriega, Conrado Perez şi Adolfo Superlano.

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, care a semnat comunicatul, notează că sancţiunile împotriva acestora ''ar putea fi retrase dacă ei se alătură poporului venezuelean şi lui Juan Guaido'', liderul opoziţiei recunoscut drept preşedinte interimar de circa 50 de state, inclusiv SUA.

Împiedicat de poliţie să intre în sediul parlamentului pe 5 ianuarie, Juan Guaido a fost reales preşedinte al legislativului în urma unui vot pe care deputaţii opoziţiei l-au desfăşurat la sediul unui ziar.

În aceeaşi zi, deputatul Luis Parra - susţinut de preşedintele Nicolas Maduro şi aflat pe noua listă de sancţiuni a SUA - s-a autoproclamat la rândul său preşedinte al parlamentului în urma unui vot paralel.

Guaido a reuşit totuşi două zile mai târziu să depună jurământul în parlament. El continuă să-şi revendice titlul de preşedinte interimar al Venezuelei şi să ducă ''lupta'' împotriva lui Maduro, pe care-l acuză că este un ''uzurpator'' al puterii pe care o păstrează după alegerile ''frauduloase'' din 2018.

Dar în pofida sprijinului oferit de preşedintele american Donald Trump, Guaido nu a reuşit încă să-l înlăture de la putere pe Maduro, care controlează în continuare armata şi este sprijinit de Rusia, China şi Cuba

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.