Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite au ridicat nivelul de alertă: China dezvoltă o triadă atomică de asalt

Daily Express
china

Viceamiralul David Kriete, locţiitor al şefului Comandamentului Strategic american (US STRATCOM), a atras atenţia că China consolidează arsenalul atomic şi intensifică activităţile în Marea Chinei de Sud şi în alte zone strategice, potrivit Mediafax.

  • "China este şi a fost în ultimele decenii pe o traiectorie foarte clară de suplimentare a numărului armelor atomice; în plus, diversifică sistemele de lansare. China dezvoltă o triadă formată din submarine dotate cu rachete balistice, bombardiere strategice şi sisteme terestre de rachete intercontinentale", a declarat David Kriete, citat de publicaţia The Washington Free Beacon şi de site-ul BreakingDefense.com.
  • "Conducerea Chinei a semnalat clar în ultimii ani că are obiectivul de a deveni putere de rang regional şi de a exercita influenţă, din punct de vedere economic şi militar, asupra zonelor din vestul Pacificului, iar ulterior de a obţine influenţă pe plan mondial", a subliniat David Kriete în cursul unui seminar pe tema măsurilor de disuasiune.

La rândul său, contraamiralul Michael Brookes, şeful Departamentului de Informaţii al Comandamentului Strategic al SUA, a confirmat că modernizarea capabilităţilor nucleare chineze reprezintă o sursă de preocupare.

  • "China a avut mult timp o politică de a nu iniţia atacuri nucleare, dar, cu toate acestea, a dublat numărul bombelor nucleare în ultimul deceniu şi intenţionează să îl dubleze şi în următorul deceniu. Este puţin preocupant ritmul de modificare a capabilităţilor atomice. Liderii chinezi par a avea, cel puţin pentru moment, o lipsă de interes în a se conforma regimului de control asupra armamentului", a afirmat Michael Brookes.

Citește și: Lovitură de proporții în PSD: Guvernul avertizează că legea INDEMNIZAȚIEI MAMELOR, depusă de Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu, este NECONSTITUȚIONALĂ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.