Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite calmează spiritele în privința armelor nucleare: Nu avem indicii că Rusia ar intenţiona să le utilizeze în Ucraina' (surse Reuters)

abc.net.au
racheta nucleara korea

Administraţia SUA nu are indicii că Rusia ar intenţiona să utilizeze arme nucleare în conflictul cu Ucraina, afirmă un oficial de la Washington, după o conversaţie între oficiali militari din cele două ţări. Nu există indicii că Rusia a decis să utilizeze arme nucleare, biologice sau chimice împotriva Ucrainei, a declarat un oficial american, sub protecţia anonimatului, potrivit agenţiei Reuters, relatează Mediafax.

Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei ruse, a discutat luni, prin telefon, cu Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA, pe fondul acuzaţiilor Moscovei că Ucraina ar intenţiona să lanseze un atac radiologic.

Ministrul rus de Externe, Serghei Şoigu, a avertizat duminică, într-o conversaţie cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, că Ucraina pregăteşte un atac cu dispozitive radioactive artizanale. Moscova a atras atenţia şi Franţei şi Marii Britanii asupra riscurilor unui astfel de atac. Însă Casa Albă a respins imediat acuzaţiile Moscovei la adresa Kievului, pe care le consideră "o acţiune falsă de transparenţă". Acuzaţiile Rusiei au fost respinse şi de Franţa, Marea Britanie şi NATO.

Ucraina susţine că Rusia pregăteşte un atac radiologic pe care îl va atribui armatei ucrainene. De cealaltă parte, Rusia susține fix invers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.