Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite condamnă planurile talibanilor de a reinstitui execuţiile, amputările

Departamentul de stat
Ned Price

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american Ned Price a declarat vineri că Washingtonul condamnă în termenii cei mai puternici comentariile unui oficial taliban care a spus că gruparea va reinstitui utilizarea amputărilor şi execuţiile ca pedeapsă în Afganistan, informează Reuters.

Într-un briefing telefonic cu reporterii, Price a răspuns comentariilor liderului talibanilor mullahul Nooruddin Turabi făcute agenţiei Associated Press, spunând că aceste pedepse "ar constitui abuzuri clare, grosolane ale drepturilor omului".

"Rămânem fermi împreună cu comunitatea internaţională pentru ca autorii unor astfel de abuzuri să fie traşi la răspundere", a spus Price, informează Agerpres.

Washingtonul declarase că orice potenţială recunoaştere a noului guvern condus de talibani la Kabul, care l-a înlocuit pe cel sprijinit de Occident şi prăbuşit luna trecută, ar depinde de respectarea drepturilor omului.

"Urmărim foarte atent", a mai spus Price. "Şi nu doar ascultând anunţurile ce apar, dar urmărind foarte atent cum se comportă talibanii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.