Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite condamnă violențele de la Hong Kong, în timpul protestelor de luni

Twitter
Hong Kong

Statele Unite au anunțat luni, prin intermediul unui oficial de rang înalt din cadrul Administrației Trump, că nu sunt de acord cu utilizarea „nejustificată a forței” de către autoritățile de la Hong Kong în timpul protestelor de luni, informează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Declarațiile oficialului, care a dorit să își păstreze anonimatul, vin după ce un protestatar a fost împușcat luni în timpul manifestațiilor din Hong Kong și se află la spital în stare critică.

Forțele de Poliție responsabile cu asigurarea ordinii în cadrul protestelor din Hong Kong, care persistă de șase luni, au împușcat cel puțin un manifestant, trăgând un glonț în pieptul acestuia. Conform martorilor de la fața locului, focuri de armă au fost trase și ulterior împușcării tânărului, fără a fi înregistrate alte victime.

Citește și: Viorica Dăncilă: Pot sa fac lucruri bune pentru oameni

Confrom surselor locale, forțele de ordine, aflate în coliziune cu un alt protestatar, au tras trei focuri de armă în ceilalți manifestanți cu scopul contracara mișcarea de protest, unul dintre acestea rănindu-l pe tânărul de 21 de ani care nu era înarmat.

„Polițiștii și civilii din Hong Kong au responsabilitatea detensionării situației și a evitării confruntărilor violente”, a declarat oficialul, pe fondul protestelor.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu șase luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.