Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite își caută aliați împotriva Iranului: Secretarul de Stat american cere statelor UE să tragă la răspundere Iranul, pentru încălcarea sancțiunilor

pbs
Mike Pompeo

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a făcut apel statelor membre în Uniunea Europeană să condamne și să tragă la răspundere Iranul pentru petrolierul Adrian Darya, care ar fi descărcat petrolul de la bordul său în Siria, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

"Petrol din petrolierul Adrian Darya a fost descărcat în Sira, dovedind că Iranul a mințit Marea Britanie și Gibraltarul. Statele membre UE ar trebui să condamne această acțiune, să aplice legea și să tragă Iranul la răspundere", a declarat Pompeo.

OMV Petrom a dat lovitura: Compania a găsit un zăcământ uriaș de naze naturale, în România

Nava, numită anterior Grace 1, a fost reținută de autorităţile britanice în largul Gibraltarului pe 4 iulie, deoarece se suspecta că se va îndrepta spre Siria cu încălcarea sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană.

Gibraltarul a eliberat nava iraniană pe 15 august, după ce a primit asigurări oficiale în scris de la Teheran că nava nu va descărca cele 2,1 milioane de barili de petrol în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.