Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite îl felicită pe noul prim-ministru pakistanez Shehbaz Sharif

Deccan Herald
Shehbaz Sharif

Statele Unite l-au felicitat miercuri pe noul prim-ministru pakistanez Shehbaz Sharif, ales luni după demiterea predecesorului său Imran Khan, care a acuzat Washingtonul că a contribuit la înlăturarea sa, transmite AFP preluat de agerpres.

"Statele Unite îl felicită pe prim-ministrul pakistanez proaspăt ales Shehbaz Sharif şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm cooperarea noastră istorică cu Pakistan", a declarat secretarul de stat american Antony Blinken.

"Statele Unite consideră că un Pakistan puternic, prosper şi democratic este esenţial pentru interesele ambelor ţări", a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Shehbaz Sharif, liderul Ligii Musulmane din Pakistan (PML-N) în vârstă de 70 de ani şi fratele mai mic al fostului prim-ministru Nawaz Sharif, a fost ales luni prim-ministru într-o sesiune a Adunării Naţionale care a fost boicotată de opoziţie.

El îi urmează la conducerea guvernului fostei glorii a crichetului pakistanez, Imran Khan (69 de ani), înlăturat duminică prin moţiune de cenzură, o premieră în istoria ţării.

Imran Khan s-a declarat în mod repetat victima unei "schimbări de regim" orchestrate de SUA, din cauza criticilor sale la adresa politicii americane în Irak sau Afganistan, cu complicitatea opoziţiei.

Khan, care intenţionează să mobilizeze electoratul pentru a obţine organizarea de alegeri anticipate, a promis că nu va accepta niciodată "acest guvern importat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.