Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite impun sancțiuni împotriva bandei Los Choneros din Ecuador

Operation World
Ecuador

Statele Unite au impus miercuri sancțiuni împotriva grupului infracțional ecuadorian Los Choneros și a liderului acestuia, a anunțat Departamentul Trezoreriei americane într-un comunicat, informează Reuters.

DE CE ESTE IMPORTANT

Creșterea violenței în Ecuador a culminat luna trecută cu lansarea de către președintele Daniel Noboa a unei măsuri militare de reprimare a bandelor și a unei stări de urgență de 60 de zile.

Autoritățile au legat Los Choneros de extorcare, crimă și trafic de droguri și acuză grupul că controlează închisorile supraaglomerate și pline de infracțiuni din Ecuador.

Acțiunea SUA îngheață orice active americane ale grupului și ale liderului său și, în general, interzice americanilor să trateze cu aceștia, deși nu este clar câte astfel de active are banda.

CITAT CHEIE

"Bande de traficanți de droguri precum Los Choneros, multe dintre ele având legături cu puternicele carteluri de droguri din Mexic, amenință viețile și mijloacele de trai ale comunităților din Ecuador și din întreaga regiune", a declarat subsecretarul Trezoreriei pentru terorism și informații financiare, Brian Nelson, în comunicat.

"Susținem Ecuadorul în lupta sa pentru a combate traficul de droguri, pentru a reduce proliferarea bandelor din închisori și a violenței din închisori și pentru a-și recupera străzile."

CONTEXT

Trezoreria a declarat că Los Choneros a fost implicată în traficul de droguri în Ecuador încă din anii 1990 și a acuzat-o că a fost un factor cheie al escaladării violenței în țară începând din 2020.

Jose Adolfo Macias, liderul bandei, este fugar de când a dispărut, la 7 ianuarie, din închisoarea ecuadoriană în care își ispășea o pedeapsă de 34 de ani pentru infracțiuni care includ trafic de droguri și crimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.