Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele unite intensifică presiunile asupra Kosovo pentru eliminarea barierelor impuse importurilor din Serbia

Alchetron
Hashim Thaci

Presiunea exercitată de Statele Unite asupra Kosovo pentru a elimina barierele impuse importurilor din Serbia este în creştere, iar ambasadorul american la Pristina, Philip Kosnett, a ieşit furios dintr-o întâlnire cu liderii Kosovo după ce şi-a exprimat punctul de vedere, relatează joi dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Niculae Bădălău publică o imagine care îl bagă la bănuieli pe Liviu Dragnea, înainte de CEX-ul PSD

Postul de televiziune kosovar RTK a afirmat că Philip Kosnett a ieşit din cameră trântind uşa după ce a întrerupt o întâlnire cu premierul Ramush Haradinaj, preşedintele Hashim Thaci şi alţi oficiali din Kosovo.

RTK a precizat că ambasadorul american i-a avertizat pe oficiali că dacă Kosovo nu suspendă tarifele impuse importurilor din Serbia se va confrunta cu sancţiuni din partea Washingtonului.

Pentru moment, ambasadorul SUA la Pristina şi alţi oficiali americani nu au dorit să comenteze în legătură cu acest subiect.

Kosovo consideră Statele Unite ca fiind cel mai important aliat al său, iar majoritatea albanezilor consideră Washingtonul principalul lor avocat la nivel internaţional, notează dpa.

După întâlnire, premierul Ramush Haradinaj a respins speculaţiile potrivit cărora menţinerea taxelor erodează relaţiile cu SUA.

"America este familia mea şi am un respect uriaş faţă de ea, chiar şi atunci când nu avem aceeaşi opinie", a declarat el pentru jurnalişti la Pristina.

La 21 noiembrie, guvernul kosovar a introdus o taxă de 100% pentru produsele sârbe, ca represalii după refuzul Interpol de a accepta aderarea Kosovo, refuz pe care Pristina îl atribuie presiunilor exercitate de Belgrad.

Uniunea Europeană şi SUA au cerut în repetate rânduri Kosovo să renunţe la taxele pe importurile din Serbia, însă premierul Haradinaj a declarat că acestea vor rămâne în vigoare atât timp cât Serbia nu intenţionează să recunoască Kosovo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.