Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite intenţionează să continue finanţarea capacităţilor militare afgane

politico.eu
Lloyd Austin

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat miercuri că Statele Unite intenţionează să continue finanţarea capacităţilor cheie ale forţelor de securitate afgane, chiar dacă Washingtonul îşi retrage forţele militare din Afganistan, informează Reuters preluat de agerpres.

Vorbind la Bruxelles, Lloyd Austin a spus că aceste capacităţi vor include Forţele Aeriene Afgane, adăugând că vor continua să plătească salariile forţelor de securitate afgane.

Întrebat dacă liderii militari americani au fost de acord cu decizia de retragere a SUA din Afganistan, Austin a dat următorul răspuns: "Pot să vă spun că acesta a fost un proces inclusiv, vocile le-au fost auzite şi îngrijorările lor au fost luate în considerare când preşedintele a luat decizia".

Miniştrii apărării şi afacerilor externe din statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice au avut miercuri după-amiază o videoconferinţă prezidată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în prezenţa secretarului de stat american Antony Blinken şi a şefului Pentagonului, Lloyd Austin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.