Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite intră în coasta lui Kim Jong Un: exerciții militare comune cu Seulul; aproximativ 140 de avioane de luptă o să fie puse în mișcare

news.yahoo.com
avioane de luptă MiG-31K cu rachete hipersonice

Forțele Aeriene (Forțele Aeriene) din Coreea de Sud și Statele Unite vor organiza exerciții comune la scară largă în perioada 31 octombrie - 4 noiembrie, relatează publicația Yonhap, citând surse informate.

În timpul exercițiilor, Forțele Aeriene sud-coreene intenționează să utilizeze aproximativ 140 de avioane de luptă, inclusiv F-35A, F-15 și KF-16.

Potrivit surselor agenției, Statele Unite intenționează să desfășoare aproximativ 100 de aeronave, inclusiv avioane de vânătoare stealth F-35B de la baza americană din Japonia.

"Instruirea planificată are ca scop testarea sistemelor de operațiuni aeriene combinate pe timp de război între forțele aeriene sud-coreene și americane și creșterea pregătirii lor de luptă", a declarat sursa.

Potrivit surselor agenției, Australia intenționează, de asemenea, să se alăture exercițiului cu desfășurarea unui tanc cisternă.

Se remarcă faptul că exercițiile vor avea loc pe fondul temerilor că Phenianul ar putea organiza provocări, inclusiv un test nuclear, în perioada cuprinsă între finalizarea congresului Partidului Comunist Chinez de la sfârșitul acestei luni și alegerile de la jumătatea perioadei pentru Congresul SUA din 8 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.