Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite investesc 35 de miliarde de dolari în dezvoltarea flotei de submarine: Nouă vase echipate cu lansatoare suplimentare de rachete au fost comandate

Industrial Marine Power
submarin

Marina SUA a atribuit un contract de 22 de miliarde de dolari companiei General Dynamics Electric Boat pentru fabricarea a nouă submarine de atac de tip Virginia Block V, informează site-ul Business Insider, potrivit Mediafax.

Contractul ar putea fi suplimentat cu alte 2 miliarde de dolari în cazul în care Marina SUA decide să comande și un al zecelea submarin.

"Multă muncă grea depusă de întreaga echipă pentru structurarea contractului într-un astfel de mod încât să echilibreze riscul între guvern și constructorul naval", a declarat James Geurts, secretar asistent al Marinei pentru cercetare, achiziții și dezvoltare.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

Guerts a declarat că dacă se adaugă la contract și valoarea echipamentelor furnizate de guvern, atunci totalul ajunge la aproximativ 35 de miliarde de dolari.

Primul vas de tip Virgina Block V, SSN 802, este în acest moment în stadiu de construcție, însă nu include Modulul Virginia pentru Încărcătură Utilă, care include sisteme suplimentare de lansare pentru rachete de croazieră. Următorul vas de acest tip, SSN 803, va include noul modul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.